BibTex RIS Cite

Moda Sektörünü “Yavaşlatan” Eğilim: Eko Moda ve Moda'da Sürdürülebilirlik

Year 2011, Volume: 4 Issue: 8, 0 - 0, 22.11.2011

Abstract

“Sürdürülebilir Moda”; “Eko Moda” ya da en genel tanımıyla çevreci, geri dönüştürülebilir, yüksek kaliteli ürünlerin yer aldığı moda akımı olarak tanımlanmaktadır. Moda'da sürdürülebilirlik yaklaşımının bir diğer amacı da üretilen ürünlerde yüksek kalite ve düşük üretim rakamları sağlanarak çevre dostu yeşil ürünler tedarik edilmesini sağlamak suretiyle günümüzde korkunç bir hızla tüketim çılgınlığını körükleyen moda endüstrisinin yavaşlatmak olarak ifade edilebilir. Bu çalışma'dasürdürülebilirliğin üç boyutundan bahsedilmiştir. Ekoloji boyutunda; toksik olmayan, eko etkin ve dönüştürülebilir kavramlarla üretilen moda ürünleri, ekonomi boyutunda; tüketiciler ve üreticiler için değer katan ürünler ve sosyal/ etik unsurlar boyutunda ise kişinin sağlığını bozmayan giysiler, dengeli üretim gibi modanın üretim ve tüketim alanlarındaki tüm aktörlere yaşam kalitesi katan ürünler ele alınmıştır

Year 2011, Volume: 4 Issue: 8, 0 - 0, 22.11.2011

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Articles
Authors

Banu Hatice GÜRCÜM Ceyda Yüksel

Publication Date November 22, 2011
Submission Date July 16, 2014
Published in Issue Year 2011 Volume: 4 Issue: 8

Cite

APA Ceyda Yüksel, B. H. G. (2011). Moda Sektörünü “Yavaşlatan” Eğilim: Eko Moda ve Moda’da Sürdürülebilirlik. Akdeniz Sanat, 4(8).

For the issue of Jaunary 2020, last date of submission is November 1. To this date, you can submit your papers via Dergipark.